Härliga Söndag :)

Ja  Solen skiner  på en klarblå himmel, kan det bli bättre??
 
  Ja jag jobbar ju så jag får njuta av det här inefrån istället..
Men nog känner man hur energin kommer krypandes i en välldans fart :).
Men det kanske blir en prommenad när jag har rast det skulle vara skönt :)
 
 
 

Rakt in i Hjärtat

 
Ja i år är det 11 år sen Felicia genomgick den stora hjärtoperationen. Och med tanke på den dokumentär som nu går på svt på torsdagar kl 21,00 så satt jag och bläddrade bland en del inlägg som vi gjorde då..  Jag vill dela med mig av det som vi var med om då  nu när vi fått lite distans till det hela.. Och minnet lever kvar! 
 
Felicias hjärtoperation 
 Här kommer en kort sammanfattning av Felicias stora double switch-operation. Den 24 februari –04 klev vi på planet från Skellefteå till Lund via Stockholm Arlanda.
Klockan 20.25 är vi framme på patienthotellet i Lund för incheckning. Ingen mat har vi hunnit få i oss så vi traskar iväg till en intilliggande grill och tar oss en hamburgare. Sen är det dags för oss att krypa isäng för att orka med den kommande dagen.
Den 25 februari klockan 10.00 skrivs Felicia in på avd 67 i Lund. De undersöker henne med ultraljud och ekg samt väger och mäter henne. Så skall det göras pacemakerkontroll... och sen röntgas.
Efter röntgen är Felicia färdig för dagen så vi får traska iväg till hotellet för att infinna oss på avdelningen igen dagen efter. Då skall hon genomgå en hjärtkataserering. Här är en bild när Felicia fått lugnande medel för att vara förberedd för den operativa undersökningen. Då tog de reda på vilken sorts operation dom kunde göra senare.
Denna gång kan den stora hjärtoperationen göras (Double Switch). Operationen skall inte göras förräns måndag den 1 Mars, så nu passar vi på och är ute och leker och gör bara roliga saker.
 
 
 
Men tiden går fort när man har roligt.  
 
Söndagkväll nu är det dags att duscha - första omgången. Innan operationen ska man duscha eller bada två gånger innan operatinen, för det måste vara rent!
Klockan 8.00 bar det av mot operationen och det känns lite vemodigt att lämna henne bland alla instrument som finns därinne. 
 
 Sen var det timmar av väntan. Kirurgen sa att dom skulle vara färdiga mellan 15,00 och 16,00. När klockan var 15.45 så ringde narkosläkare och sa att det skulle ta 1½ timme till. Men klockan 19,30 hade dom fortfarande inte hört av sig så jag gick upp på IVA och undrade vad dom höll på med eftersom dom sagt att det bara skulle ta 1½ timme till..
 
 
Så dom hörde med läkaren vad som försigick på operation.Och till slut fick de tag i Narkosläkaren som ringer tillbaka 20,59. han säger att nu börjar dom vara färdiga och inom en timme skulle kirurgen ringa. Klockan 21.30 ringde han äntligen och sa att dom var färdiga! En halvtimme senare var hon på IVA - sammanlagt tog det 13 ½ timma det från att vi lämnade Felicia på Operation tills dess att vi fick se henne igen. 
 
 
Bilden är tagen innan operation när Felicia pratar med sin farmor..
 
Fortsättning följer . Nästa del blir lite mer dramatisk..
 

Äntligen

Ja nu kan man leva igen.! denna förkylning har verkligen tagit på krafterna. Men nu är jag back on track igen. Hoppas ni har fått klara er från denna förkylning  han är inge kul. Nu hör jag att många runt omkring mig drattar dit , ja jag har dottern hemma  ja hon var hemma igår också med ont i halsen och huvudvärk men det är tur det är helg nu så hon får vila upp sig ordentligt....